Tung seger över Elfsborg

Publicerad 17 maj 2012

MFF besegrade Elfsborg med 1-0 i det allsvenska toppmötet på Swedbank Stadion. Mathias Ranégie nickade in det enda målet i en spännande match mellan två bra lag, där MFF till slut visade sig vara det bättre.

Det hade talats om tungviktsmöte och det var precis vad det blev när seriens två topplag drabbade samman inför 17 243 åskådare på Swedbank Stadion. Första halvlek tät, tät och chansfattig, där Elfsborg sista kvarten vände en knapp fördel för MFF första halvtimmen.

Tio minuter in i andra halvlek kunde en förändring noteras: MFF vann större utrymme, kom fram i fler och fler attacker, och i 62:a minuten kunde Mathias Ranégie nicka in sitt femte mål för säsongen. Han gick upp perfekt på ett mycket väl slaget inlägg av Ricardinho, efter förarbete av Jimmy Durmaz och Simon Thern.

MFF tog ett fast grepp efter ledningsmålet, men sista tjugo minuterna var matchen vidöppen och Elfsborg hotade in i övertiden, även om de riktigt farliga kvitteringschanserna uteblev.

Intervjuer och eftersnack med Tom Prahl i MFFtv samt matchrapport följer här på hemsidan.