Tungt poängtapp på Hisingen efter sen straff

Publicerad 20 maj 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Trots en tvåmålsledning får MFF bara med sig en poäng från Bravida Arena. Häcken kvitterade på straff på övertid.

Nyckelhändelser

1′ Domaren Fredrik Klitte blåser igång matchen på Hisingen.

1′ Häckens Marius Lode får varning direkt efter att ha rivit ner Isaac Kiese Thelin.

8′ MÅL! Sebastian Nanasi petar in en retur efter att Lasse Björn Johnsen skjutit i ribban. Tidig ledning för MFF.

14′ MFF pressar högt och vinner bollen. Sebastian Nanasi får skottläge i straffområdet men målvakten räddar.

22′ Isaac Kiese Thelin nickar stenhårt mot mål men BK Häckens målvakt Andreas Linde lyckas stöta undan bollen.

23′ Malmö FF:s Elison Makolli får gult kort efter en duell på mittplan.

33′ Efter en hörna får Taha Ali huvudet på bollen men en Häcken-spelare kan rensa på mållinjen.

35’ Häcken får dubbla chanser framför mål men Johan Dahlin står i vägen båda gångerna.

42′ Häcken kommer två mot en i anfall, Johan Dahlin kommer ut och gör sig stor och Häcken-avslutet går över ribban.

46′ Domaren blåser av första halvlek. Ledning i paus!

48′ Mål! Isaac Kiese Thelin spelas fri och skjuter in bollen i bortre hörnet.

62′ BK Häckens Adam Lundkvist kapar Taha Ali utanför straffområdet och får gult kort.

64′ MFF kortpassar sig fram till Häckens straffområde. Erik Botheims skott blockeras.

71′ BK Häckens Axel Lindahl varnas efter en sen stämpling av Anders Christiansen.

76′ Häckens Julius Lindberg lämnas ensam framför MFF:s mål och kan vända upp och reducera.

85′ Taha Ali varnas.

91′ BK Häcken får ett fint frisparksläge framför mål, men bollen fastnar i muren.

93′ På den efterföljande hörnan får Häcken straff efter att bollen träffat Martin Olssons hand. Simon Gustafson gör mål på straffen.

97′ Domaren blåser av matchen.

HENRIK RYDSTRÖM OM MATCHEN

– Det var en match som böljade. Vi började matchen rätt bra efter att vi valt ett lite lägre spel än om vi hade varit på hemmaplan. Vi var ganska nöjda med hur det fungerade, det gav oss lite omställningslägen. Men sen bjöd vi in till situationer. Vi var väldigt nonchalanta och slarviga med bollen och vi tog inte vara på de lägen som vi skapade.

– När vi gjorde 2-0 skapade vi en matchsituation som vi var väldigt nöjda med. Men Häcken gick framåt och fick bra träff på det. Vi hade lägen där vi skulle kunna göra 3-0 men vi blev återigen lite försiktiga och bjöd in till situationer.

– På något sätt blir det väl ett rättvist resultat. Även om den sena kvitteringen svider tycker jag inte att vi förtjänar mer. Jag är missnöjd med att vi inte kan stänga matchen. Men Häcken är bra. Det är deras hemmaplan och de går för det på slutet och skapar situationer och tyvärr hanterar vi de situationerna svagt.