U19-final: MFF – IF Elfsborg 3–1

Publicerad 29 oktober 2016 i Nyheter

Malmö FF är svenska mästare i U19-Allsvenskan 2016. Det står klart efter 3-1 i finalen mot IF Elfsborg.

Malmö FF bjöd på flera vassa anfall under den första halvleken och kom till många kvalificerade målchanser. Det gav utdelning i den 31:e minuten när Teddy Bergqvist läckert sköt in 1-0 i bortre krysset efter en stunds flipperspel i IF Elfsborgs straffområde. Resultatet stod sig fram till halvtidsvilan.

Andra halvleken hade nyss börjat när MFF:s Isak Redzic hittade rätt och satte 2-0. Hemmalaget kom ut med en frejdig offensiv och det dröjde bara tre minuter innan Redzic höll sig framme på nytt och ökade på till 3-0.

MFF höll tag i taktpinnen genom i princip hela den andra halvleken. Sista tio minuterna var laget nära att öka på ledningen flera gånger om, men istället var det IF Elfsborg som stack upp och reducerade till 3-1 i den 91:e minuten. Bara minuten senare blåste domaren av matchen.

Tränare Roland Larsson efter matchen
– Jag är jättestolt över grabbarna. Vi har ett ungt lag som spelar med stor entusiasm och många spelare visar upp fina kvaliteter. Det ser fantastiskt ut för Malmö FF:s framtid.

– Killarna var riktigt, riktigt sugna på att spela den här matchen. När man visar sån moral som vi gjorde i semifinalen så kände man att det fanns jättemycket kraft i laget. Jag tycker att det var klasskillnad idag.